Hlavní obsah

V Portugalsku zuří přes sto požárů, 27 lidí zahynulo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lisabon/Madrid
Aktualizováno

Portugalsko a Španělsko sužují lesní požáry. Portugalsko, které vyhlásilo kalamitní stav, zaznamenalo už 27 mrtvých a pět desítek zraněných, Španělsko tři oběti.

BEZ KOMENTÁŘE: Portugalsko zasáhly lesní požáryVideo: Novinky

 
Článek

Požáry trápí portugalské oblasti severně od řeky Tajo. V oblasti plane téměř 150 požárů a premiér António Costa vyhlásil kalamitní stav, aby zajistil rychlejší přísun dalších hasičů a pomoci do ohrožených míst.

Foto: Čtenář Novinek

Mezi oběťmi je také devatenáctiletá těhotná žena, která měla autonehodu, když se pokoušela plamenům ujet.

Foto: , ČTK/AP

Lesní požár u portugalského Óbidosu

Server britského listu Express přinesl svědectví studentky Emy Fonsecové, která cestovala autobusem z města Viseu do Coimbry. Cestující byli nuceni v polovině cesty autobus opustit. „Najednou všechno zčernalo a po pár kilometrech jsme viděli jen plameny. Uvnitř bylo nesnesitelné horko. Křičeli jsme a autobus se začal třást. Myslela jsem, že umřu.“

Foto: , ČTK/AP

Požár lesa v Portugalsku

Požáry sužují i sever Španělska, kde dosud evidují tři oběti. Tamní hasiči zasahovali u patnácti požárů. Premiér Mariano Rajoy prohlásil, že byly všechny založeny úmyslně.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Španělští hasiči bojují s lesními požáry na severovýchodě zeměVideo: Reuters

Ničivé požáry naposledy zasáhly Portugalsko před třemi měsíci. Tehdy u města Pedrogao Grande ve střední části země zahynulo 64 lidí a přes 250 bylo zraněno.

Foto: , ČTK/AP

Policejní technik u spáleného auta ve španělské Galicii

Reklama

Výběr článků

Načítám