Hlavní obsah

Režisér Polanski byl obviněn z dalšího znásilnění. Mělo k němu dojít před 45 lety

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jednašedesátiletá Němka Renate Langerová obvinila režiséra Romana Polanského, že ji v roce 1972 znásilnil. Známého režiséra přitom v USA v současnosti stále soudí kvůli znásilnění nezletilé dívky v roce 1977. O novém trestním oznámení, které obdržela švýcarská policie, informovala agentura DPA.

Foto: Kacper Pempel, Reuters

Roman Polanski

Článek

Ke znásilnění podle trestního oznámení, které Langerová podala na konci září, došlo před 45 lety ve švýcarském městě Gstaad. Ženě tehdy bylo 15 let. Podle policie bude nyní mimo jiné nutné zjistit, zda už není údajný trestný čin promlčený.

Čtyřiaosmdesátiletý režisér polského původu je ve Spojených státech stíhán kvůli sexuálnímu styku s nezletilou v roce 1977. K pohlavnímu styku s třináctiletou dívkou se Polanski přiznal, trvá ale na tom, že nešlo o znásilnění, nýbrž o dobrovolný styk. V USA je ale sex s nezletilými považován za znásilnění.

Předloni Polsko odmítlo Polanského, který v roce 1978 z USA uprchl, vydat. Letos v srpnu losangeleský soud zamítl žádost údajně znásilněné ženy, aby případ ukončil.

Reklama

Výběr článků

Načítám