Hlavní obsah

Britská policie obvinila prvního zadrženého kvůli atentátu v londýnském metru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn
Aktualizováno

Britská policie obvinila osmnáctiletého Ahmeda Hassana z pokusu o vraždu kvůli atentátu v londýnském metru u stanice Parsons Green. Uvedla to v pátek BBC. Iráčan žijící v Anglii byl zadržen minulou sobotu.

Foto: Frank Augstein, ČTK/AP

Britští policisté hlídkují u stanice Parsons Green.

Článek

Policie zadržela mladíka v přístavu v Doveru, když se chystal z Velké Británie odplout na trajektu. Iráckého sirotka vychovávali pěstouni v Sunbury v hrabství Surrey. [celá zpráva] V poslední době měl problémy s policií i s úřady. [celá zpráva]

Ahmed Hassan stane ještě v pátek před magistrátním soudem ve Westminsteru. Kromě obvinění z pokusu o vraždu bude obviněn v souvislosti s držením a použitím výbušniny.

V souvislosti s atentátem bylo zadrženo postupně šest lidí. Tři další lidé ve věku 25, 17 a 30 let zůstávají ve vazbě.

Naopak propuštěn byl jednadvacetiletý Yahya Faroukh, který byl zadržen jako druhý před prodejnou kuřat. [celá zpráva]

Policii byl podezřelý, protože nějakou dobu žil u stejné dvojice pěstounů jako Hassan. Navíc mu nedávno zemřel otec a nedostal povolení jet na pohřeb.

Propuštěn byl i 48letý muž zadržený tento týden v Walesu.

Hassan byl obviněn týden po atentátu, který si vyžádal tři desítky zraněných. Nálož z triacenton triperoxydu neexplodovala, pouze její část vyhořela. Většina zraněných utrpěla popáleniny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám