Hlavní obsah

Vojáka v Paříži napadl útočník s nožem v ruce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž
Aktualizováno

Neznámý útočník s nožem v ruce zaútočil na vojáka, který hlídkoval ve stanici metra Châtelet v Paříži. Podle agentury AFP ale nebyl nikdo zraněn a útočník byl vojákem zadržen.

Foto: Gonzalo Fuentes, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Podle prvotních informací měl útočník vykřiknout Alláhu akbar, v následující chvíli však byl zpacifikován. „Neznáme úmysly útočníka, který byl zadržen,” oznámila poté francouzská ministryně obrany Florence Parlyová. Později ale úřady oznámily, že záležitost vyšetřují jako terorismus a na adrese spojené s útočníkem zasahovala policie.

Podle informací agentury AFP došlo k útoku okolo 6:30 SELČ. Muž, který na vojáka s nožem v ruce zaútočil, doposud nebyl trestán a neměl ani žádný policejní záznam.

Ve Francii platí od série teroristických útoků radikálních muslimů, která začala v lednu roku 2015 masakrem v redakci časopisu Charlie Hebdo, výjimečný stav. Napadený voják byl členem protiteroristických hlídek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám