Hlavní obsah

Francouzský policista zastřelil manželku a malé děti, pak obrátil zbraň proti sobě

– Paříž • Aktualizováno

Policista vyzbrojen služební pistolí v neděli dopoledne na nádraží ve městě Noyon na severu Francie postřílel své dvě malé děti a manželku. Poté obrátil zbraň proti sobě a vzal si život. Neunesl prý, že ho chtěla žena opustit. Informoval o tom server L'express.

Foto: Gonzalo Fuentes, Reuters

Francouzský policista. Ilustrační foto

Článek

„Vyšel jsem schody vedoucí na nástupiště a uslyšel výstřely. Pak jsem na zemi uviděl čtyři těla. Potom jsem popadl malou dívku a odvedl ji do bezpečí,“ líčil podle serveru Daily Mail novinářům jeden ze svědků.

Manželé měli celkem pět dětí. Dvě na nádraží nebyly a jedno střelbu přežilo. Rodina žila na pařížském předměstí a v neděli v jejich domě zasahovali četníci, protože mezi manželi došlo k ostré hádce, informoval Daily Mail.

Těsně před střelbou policista na nádraží přesvědčoval manželku, aby se i s dětmi vrátila domů. Ta ale odmítala, načež její muž tasil zbraň a začal střílet. Vedle manželského páru stál ještě třetí dospělý, který z místa činu uprchl a policie po něm pátrá.

Původní informace francouzských médií referovaly o pěti mrtvých včetně útočníka.

Bál jsem se, že se probere

„Na zemi byla černá pistole. S kolemjdoucím jsme utekli. Měl jsem strach, že se muž na zemi probere a bude dál střílet,“ dodal svědek. Ke střelbě došlo okolo 11:30.

Prokurátorka Virginie Girardová informovala média, že je útočník po smrti a že šlo o policistu z Paříže. „Je jasné, že po incidentu zemřel. Nemohl se smířit s tím, že ho manželka chtěla opustit,“ uvedla. Policie střelbu nevyšetřuje jako akt terorismu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám