Hlavní obsah

Část Ermitáže zaplnil dým, hořelo v suterénu Zimního paláce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Petrohrad

V petrohradské Ermitáži v pátek hořelo. Dým se objevil v Zimním paláci, v části muzea obrácené do Palácového náměstí. Oheň, který už hasiči zlikvidovali, si nevyžádal žádné oběti. Muzeum bylo zavřeno jen nakrátko.

Foto: Profimedia.cz

Fronta před Ermitáží

Článek

„Požár vypukl ve sklepě na ploše sedmi čtverečních metrů. Uhašen byl ve 12.40 moskevského času (11.40 SELČ),” uvedla agentura TASS s odvoláním na ministerstvo pro mimořádné situace.

„Nikdo nezahynul ani nebyl zraněn. Dvě desítky lidí byly evakuovány,” dodalo ministerstvo.

„Nyní se zjišťuje příčina zadýmení,“ uvedla tisková služba muzea pro agenturu Interfax.

Hasiči zasahují v Ermitáži

Podle zpravodaje TASS byl vchod do Ermitáže, který byl během zásahu hasičů uzavřen, nedlouho po požáru opět otevřen a dovnitř byli vpouštěni návštěvníci.

Ermitáž je jedno z největších a nejznámějších muzeí výtvarného umění na světě. Sbírky založila ve druhé polovině 18. století carevna Kateřina II., v současnosti zahrnují přes tři milióny položek včetně největší kolekce obrazů na světě.

Ermitáž sídlí v komplexu šesti historických budov stojících podél řeky Něvy, pět paláců je přístupných veřejnosti. Loni muzeum navštívilo více než pět miliónů lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám