Hlavní obsah

V Rumunsku zadrželi převaděče a 66 migrantů z Iráku a Sýrie

Právo, ČTK, ivi
Bukurešť
Aktualizováno

Rumunská policie v neděli zadržela 24 migrantů ze Sýrie a Iráku, kteří chtěli nelegálně překročit hranice do Maďarska a dostat se do schengenského prostoru bez hraničních kontrol. Mezi zadrženými bylo i 13 nezletilých. Další čtyři desítky migrantů byly odhaleny v pondělí.

Foto: Police.hu

Migranti cestovali v tureckém kamiónu.

Článek

Policie zastavila nákladní vůz, který převážel migranty, v blízkosti města Nadlac v západním Rumunsku. Mezi zadrženými bylo osm mužů, tři ženy a 13 nezletilých od dvou do 16 let.

Vůz řídil Rumun, kterého v současnosti policie vyšetřuje kvůli podezření z obchodování s lidmi. Migranty policie kvůli podezření z úmyslu nelegálně překročit hranice rovněž vyslýchá.

Většina z 24 migrantů požádala v Rumunsku o azyl.

Další běžence vezl turecký kamión

Dalších 42 migrantů odhalili v pondělí rumunští a maďarští policisté při kontrole tureckého kamiónu směřujícího z Rumunska do Maďarska přes hraniční přechod Csanádpalota. „Migranti tvrdili, že jsou občany Iráku,“ řekl agentuře MTI mluvčí maďarské policie Krisztián Huber.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Dvojí plot končí na maďarsko-srbsko-rumunském trojmezí.

Nedaleko zmíněného hraničního přechodu na rumunsko-srbsko-maďarském trojmezí končí dvojí plot, který vybudovalo Maďarsko na srbsko-maďarské hranici. Obyvatelé okolních obcí se obávají, že migranti budou plot obcházet právě v těchto místech.

Reklama

Výběr článků

Načítám