Hlavní obsah

Europol zločincům rozesílá žertovné pohlednice. Doufá, že to zabere

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Haag

Europol rozesílá v rámci letní kampaně pohlednice mezinárodně hledaným zločincům. Nezná sice jejich adresy, doufá však, že s doručením pomůže široká veřejnost. Pohlednice jsou jen virtuální, skutečným účelem kampaně je vnést do povědomí podobizny a jména nejhledanějších zločinců starého kontinentu.

Pohlednice z Francie.

Článek

„Drahý Petře, máme pro tebe vychlazenou plzeň a štědrý dárkový poukaz. Nepromeškej příležitost. Měj se, česká policie,“ stojí například na pohlednici pro devětačtyřicetiletého Petra Zdražila, který je hledán pro zpronevěru.

Foto: https://eumostwanted.eu/

Pohlednice, kterou europol posílá Petru Zdražilovi hledanému pro zpronevěru

Dovolenkové destinace jsou podle Europolu oblíbeným úkrytem hledaných zločinců, proto evropská policejní síť kampaň spustila právě nyní. Všechny pohlednice si můžete prohlédnout ZDE.

Jedna z pohlednic míří také na Slovensko. „Ahoj Mariáne, už je to tak dlouho, co jsme spolu naposledy mluvili. A my bychom od tebe moc rádi slyšeli, co jsi dělal. Srdečný pozdrav, policie,“ píše Europol sedmatřicetiletému Mariánu Štajgárovi, který je hledán pro vraždu a těžké ublížení na zdraví.

Obdobné postupy už slavily úspěchy i v minulosti. Web eumostwanted.eu, kde jsou fotky, jména a další informace nejhledanějších zločinců Evropy, už od jeho spuštění na začátku roku 2016 navštívilo 2,5 miliónu lidí. Šestatřicet hledaných ze stránky už bylo zatčeno. U jedenácti z nich k tomu prokazatelně pomohl právě nový web Europolu. Čtyři hledaní se policii sami vydali poté, co se na webu našli.

Reklama

Výběr článků

Načítám