Hlavní obsah

Hasiči na předměstí Atén bojují s rozsáhlým požárem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Atény

Jižně od Atén v pondělí odpoledne vypukl rozsáhlý lesní požár. Do boje s plameny se na zemi zapojilo na sedm desítek hasičů, třicet hasičských vozů a pět vrtulníků. Požár vyprahlé vegetace, rozdmýchávaný silným větrem, se ale nepodařilo uhasit před úsvitem a helikoptéry se musely stáhnout.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Požáry na předměstí AténVideo: Reuters

 
Článek

Obydlené oblasti zatím ohroženy nejsou, požár se ale dostal do vzdálenosti třinácti kilometrů od aténského mezinárodního letiště. Spoje podle dostupných informací létají podle plánu.

Požár propukl v pondělí okolo 18. hodiny v oblasti Kalyvia, která se nachází asi třicet kilometrů jižně od řecké metropole. Rychle se však přesunul severně do oblasti Saronikos, která sahá až k předměstí Atén. Tamní starosta Giorgos Sofronis ujistil, že obydlené oblasti nejsou v ohrožení.

Letní požáry jsou v Řecku běžné. Zřejmě nejtragičtější v posledních letech postihly Helénskou republiku v roce 2007, kdy si vyžádaly desítky lidských životů, připomněl deník The New York Times.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám