Hlavní obsah

Stará hnusná náno, křičela skupina výrostků na někdejší hvězdu pěvecké soutěže Susan Boylovou

Novinky, nes

„Jsi stará hnusná nána!“ pokřikovala v sobotu skupinka mladíků a dívek na britskou zpěvačku Susan Boylovou v nákupním centrum ve skotském městě Blackburn, kde vítězka jedné z řad soutěže Británie má talent bydlí. Podle serveru Daily Mail nešlo o náhodný akt, zpěvačka prý čelí soustavné šikaně.

Foto: David Moir, Reuters

Zpěvačka Susan Boyleová

Článek

Asi patnáctičlenná skupina dospívajících ve věku 16 až 18 let je v obci dobře známá svými útoky na lidi v okolí. Na zpěvačku trpící aspergerovým syndromem (porucha spadající do autistického spektra projevující se především omezenými dovednostmi v sociální oblasti) se ovšem zaměřují často. Bývá terčem jejich výsměchu i zastrašování.

Při jiné příležitosti skupina vhodila zpěvačce do obličeje kusy zapáleného papíru, jindy zase vrhala kamení na autobus, ve kterém jela.

Zástupci šestapadesátileté Boylové, která v talentové soutěži poprvé nadchla porotu i publikum svým přednesem písně I dreamed a dream z muzikálu Les Misérables (v české verzi Bídníků píseň Knížka snů), zvažují podání žádosti na policii, aby zajistila její bezpečnost.

Vydělala stovky miliónů, přesto je zranitelná

Gang se podle místních obyvatel pravidelně zaměřuje na nejzranitelnější osoby, které nemají v danou chvíli nikoho při sobě, kdo by se jich zastal. Boylová je jejich pravidelným terčem od té doby, co se v roce 2009 stala mezinárodně slavnou díky své účasti v televizní soutěži.

Odhaduje se, že si od té doby vydělala jmění ve výši 22 miliónů liber, tedy zhruba 661 miliónů korun. Prodala milióny nahrávek, zpívala papeži i britské královně. Ve svém rodném městečku Blackburn si zpěvačka koupila už dva domy, přičemž jeden z nich pak věnovala své neteři. Ve druhém bydlí.

Sousedé o útocích, jimž pravidelně musí čelit, dobře vědí a všemožně se snaží jí pomáhat. „Od chvíli, kdy se stala známou, jí mládež ztrpčuje život,“ řekl jeden z nich serveru Mirror.

Ke klidu jí rozhodně nepomáhají ani někteří členové její vlastní rodiny. V roce 2013 věnovala například v přepočtu 1,5 miliónu korun svému bratrovi Gerardovi. Podle rodiny ji k tomu ovšem donutil vydíráním, že se jinak zabije.

Reklama

Výběr článků

Načítám