Hlavní obsah

Muž zaútočil s kladivem na policisty u pařížské katedrály Notre-Dame v odvetě za Sýrii

Paříž
Aktualizováno

Pařížská policie v úterý odpoledne zasahovala u katedrály Notre-Dame. Podle místních médií policista vystřelil na muže, který ho napadl kladivem a zranil. Útočníka, který křičel, že je to za Sýrii, zneškodnil. V katedrále muselo zůstat několik set lidí, protože policie pátrala po komplicovi, ale žádného nenašla.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Policie zajišťuje oblast před pařížskou katedrálou Notre-Dame Video: Reuters

 
Článek

„Byla tam hlídka tří policistů, jedna osoba přišla k těmto policistům s kladivem a začala jednoho bít. Policista projevil chladnokrevnost, vymanil se a vystřelil,“ uvedlo ministerstvo vnitra s tím, že útočník křičel: „To je za Sýrii.“ Televize BFM TV uvedla, že policie zasahovala na nádvoří přímo na schodech chrámu. Podle její zpravodajky BFM TV muž vytáhl kladivo krátce po 16. hodině.

Sekretář policejních odborů Yvan Assioma dodal, že napadený policista byl zasažen do hlavy a musel být ošetřen. Zranění je podle deníku Liberation lehké.

Pařížská prefektura informuje o vyklizení okolí katedrály.

Policista útočníka zasáhl do hrudi. Ten musel být převezen do nemocnice na ARO. Ministerstvo vnitra uvedlo, že byl zraněn na noze.

Uvnitř katedrály Notre-Dame muselo na příkaz policie po útoku na policistu zůstat zhruba 900 lidí. Policie zjišťovala, zda mezi nimi není komplic. Okolí katedrály bylo vyklizeno.

Foto: Matthieu Alexandre, ČTK/AP

Policie u katedrály Notre-Dame

Foto: Reuters

Policie zajišťuje oblast před pařížskou katedrálou Notre-Dame

Na místě zasahoval protiteroristický oddíl kriminální policie a příslušníci tajné služby DSGI. Podle sdělení policie ze 17. hodiny je situace pod kontrolou.

Reklama

Výběr článků

Načítám