Hlavní obsah

Policie v Manchestru zadržela kvůli útoku desátého člověka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Manchester

Policie v Manchesteru oznámila, že v rámci vyšetřování pondělního teroristického útoku zadržela dalšího podezřelého. Počet zadržení tím stoupl na deset. K nejnovějšímu zadržení došlo v pátek ráno ve čtvrti Moss Side, která leží v centru města.

Foto: Jon Super, Reuters

Policisté u Manchester Areny

Článek

Ve vazbě podle agentury Reuters setrvává osm lidí poté, co jeden muž a žena byli propuštění bez vznesení obvinění.

Šéf manchesterské policie Ian Hopkins ve čtvrtek oznámil, že dosavadní zadržení ve snaze rozkrýt možnou teroristickou síť zodpovědnou za útok jsou „významná”. Předměty zabavené při raziích na několika místech jsou podle něj pro vyšetřování „velice důležité”. Hopkins potvrdil, že ve vazbě zůstává osm lidí a pokračují razie.

Kritický stupeň

Útok pravděpodobného atentátníka Salmana Abediho si vyžádal 22 obětí, včetně dětí. Motivem prý byla touha po pomstě za zabití přítele gangem výrostků, což považoval za čin motivovaný nenávistí vůči muslimům. Rodina Abádíových pochází z Libye, kde tamní protiteroristická jednotka zadržela mladšího bratra a otce předpokládaného atentátníka.

Premiérka Theresa Mayová po čtvrteční schůzce vládního výboru pro mimořádné situace potvrdila, že v Británii zůstává v platnosti kritický, tedy nejvyšší stupeň ohrožení terorismem.

Reklama

Výběr článků

Načítám