Hlavní obsah

Rusové na potápějící se lodi stačili včas zničit „speciální zařízení”

– Moskva

Posádce ruské výzvědné lodi Liman, která se ve čtvrtek potopila v Černém moři nedaleko Bosporského průlivu, se včas podařilo zničit její „speciální zařízení“. Agentuře Interfax to řekl dobře informovaný zdroj. Posádka se podle něj tři hodiny marně snažila udržet poškozenou loď na hladině.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ruská výzvědná loď Liman na archivních záběrechVideo: Reuters

 
Článek

„Tentokrát postačilo zařízení zničit. Není přijatelné, aby se dostalo někomu nepovolanému do rukou,“ řekl zdroj, podle něhož loď po srážce s nákladním plavidlem klesla na dno v hloubce 85 až 95 metrů. Charakter ”zařízení„ nespecifikoval.

Ruský admirál Vjačeslav Popov řekl, že by ji mělo jít vyzvednout, i když asi ne bez potíží. Podle něj je vyzvednutí lepší varianta než zničení lodi hlubinnými bombami.

Foto: Yoruk Isik/File, Reuters

Ruská výzvědná loď Liman leží na mořském dně v hloubce necelých sto metrů.

Výzvědná loď šla ke dnu po srážce s plavidlem převážejícím dobytek. Podle tureckých médií mohla být příčinou špatná viditelnost v husté mlze. Rusko však popřelo, že by loď směřovala do Středozemního moře. Podle zprávy Interfax měla plnit úkoly v západní části Černého moře, tedy v sousedství Turecka, Bulharska a Rumunska.

Posádka byl včas vyzvednuta a letecky dopravena do sevastopolského přístavu. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám