Hlavní obsah

Přeskočilo mu z pití a marihuany, tvrdí o útočníkovi z Paříže jeho otec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Devětatřicetiletý Francouz Ziyed Ben Belgacem, který v sobotu na předměstí Paříže postřelil policistu a následně na letišti Orly odzbrojil a krátce zadržoval vojačku, nebyl žádným teroristou. Přeskočilo mu z alkoholu a marihuany. Tvrdí to alespoň jeho otec, jehož vyslýchala policie.

Foto: Profimedia.cz

Ziyed Ben Belgacem

Článek

„Nikdy se nemodlil a pil. To, co se stalo, je následek alkoholu a konopí,“ řekl stanici Europe 1 otec útočníka z pařížského letiště. Poté, co při běžné silniční kontrole postřelil policistu, Belgacem otci zavolal, přiznal se mu a žádal odpuštění. „Tati, prosím, odpusť mi. Podělal jsem to s četníkem,“ vzpomíná otec. Neodpustil mu.

Po přestřelce v Garges-les-Gonesse severně od Paříže Ziyed Ben Belgacem ukradl auto ve Vitry a odjel s ním na letiště Orly. V odletové hale jižního terminálu přepadl vojenskou hlídku. Její člence přiložil pistoli ke spánku a snažil se jí vzít samopal. Vojačku navíc použil jako živý štít. [celá zpráva]

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Na letišti v Paříži se stříleloVideo: Reuters

Ve jménu Alláha

„Jsem tu, abych zemřel ve jménu Alláha. V každém případě tady budou umírat lidé,“ křičel. [celá zpráva]

Díky duchapřítomností ostatních vojáků byl ale jediným, kdo v sobotu na pařížském letišti zemřel. Při ohledání se na jeho těle podle BBC nalezly citace koránu. Zda je měl vytetované nebo si je na kůži nějak v rychlosti napsal, už britská stanice neuvádí.

Foto: Reuters

Záběr těla útočníka z bezpečnostních kamer na letišti

Vyšetřovatelé kromě Belgacemova otce vyslechli také jeho bratra a bratrance, kteří zůstávají ve vazbě a prohledali útočníkův byt. Nic, co by nasvědčovalo vazbám na Islámský stát nebo jinou teroristickou organizaci ale podle BBC nenašli. V bytě se za to našly stopy kokainu, což asi policisty příliš nepřekvapilo, protože Belgacem měl bohatou kriminální minulost. Kromě držení narkotik měl v rejstříku také ozbrojené přepadení.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám