Hlavní obsah

Otec v posledním stádiu rakoviny zoufale hledal rodinu pro syna, nakonec uspěl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Čtyřicetiletý Brit Nick Rose strávil poslední měsíce bojem s agresivní formou rakoviny. Nerovný boj sice prohrál, přesto z něj vyšel jako vítěz. Před smrtí totiž našel náhradní rodinu pro svého čtyřletého syna, o nějž matka nejevila zájem. Informoval o tom list The Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Nick se kvůli svému synovi snažil zůstat silný tak dlouho, jak jen to bylo možné. Statečně našel adoptivní rodinu, která se o jeho chlapečka postará, po jeho smrti,“ řekla britskému deníku Rosova známá Amy Comptonová.

Rosův závod s časem a zákeřnou nemocí začal před devíti měsíci, kdy si všiml podivné bulky na krku. Diagnóza byla krutá — zhoubný nádor, který metastázoval do plic. Rose podstupoval chemoterapii, s tou ale musel přestat, protože jeho tělo zasáhla infekce.

Nick Rose se svým synem

Brzy bylo jasné, že otec čtyřletého chlapce z Paigntonu v hrabství Devon svůj boj prohraje. A tak začal Nick Rose v těžkých bolestech bojovat alespoň za svého syna. Vyhrál. Malý Logan podle rodinných přátel, na které se odkazuje The Daily Mail, žije v Torquay. Jeho otec tak mohl před dvěma týdny odejít ze světa v pokoji.

Comptonová se svým bratrem na internetu založila sbírku, jejímž cílem bylo vybrat 1500 liber (přes 46 tisíc korun) na Rosův důstojný pohřeb. Lidé ale již přispěli více než 10,5 tisíci liber, tedy více než 332 tisíci korun. Peníze budou použity na Loganovy školní výdaje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám