Hlavní obsah

Na Silvestra bylo v Rakousku nahlášeno několik sexuálních deliktů

– Vídeň

Devět lidí dosud oznámilo rakouské policii sexuální delikty ze silvestrovských oslav v Innsbrucku. V Salcburku vyšetřují podezření na nejméně čtyři případy, zatímco ve Vídni prověřují tři udání. Napsal to v pondělí server listu Kurier. Jeden útok má na svědomí afghánský žadatel o azyl, v dalších případech šlo podle serveru o muže „jižního vzhledu”.

Foto: Profimedia.cz

Rakouská policie

Článek

V Innsbrucku na tržišti obtěžovala v noci skupina mužů několik žen z Rakouska, Itálie, Německa a Švýcarska. Kurier napsal, že byli všichni pachatelé „jižního vzezření” a mladší 30 let. Podle obětí měli černé vlasy a vousy. Vyšetřování zatím neskončilo a policisté si myslí, že útočníci v Innsbrucku bydlí.

V Salcburku pak silně opilý osmnáctiletý afghánský žadatel o azyl obtěžoval na náměstí jednatřicetiletou Němku. Ženu se snažil líbat a osahávat. Mladík skončil v rukou policie, uvedl Kurier.

Z Vídně jsou podle policejního mluvčího hlášeny tři případy osahávání žen. O pachatelích nebyly zveřejněny žádné informace.

Šestadvacetiletá obyvatelka Štýrského Hradce (Graz) vypověděla, že ji na cestě domů ze silvestrovských oslav obtěžovali v centru města dva neznámí muži. Podle ní šlo pravděpodobně o cizince ve věku 25 až 35 let. Oba měli tmavé vlasy a jeden i tmavou bradku, informoval server deníku Der Standard.

Rozdávali alarmy

Rakouská policie rozdávala zdarma ženám před Silvestrem kapesní alarmy, které jim měly pomoci, pokud by se během oslav dostaly do nebezpečí.

Strážci zákona tak reagovali na události z předloňských silvestrovských oslav, kdy bylo z několika měst v Německu i v Rakousku hlášeno sexuální napadání a okrádání žen.

Reklama

Výběr článků

Načítám