Hlavní obsah

Únosci libyjského airbusu na Maltě propustili cestující a požádali o azyl

• Aktualizováno

Na Maltě v pátek přistálo letadlo unesené z Libye. Uvedl to maltský premiér Joseph Muscat. Podle agentury Reuters se jedná o Airbus A320 se 118 lidmi na palubě. Dva únosci údajně mají granáty a hrozí, že letoun vyhodí do povětří. Postupně ale propustili všechny cestující a část posádky. Na palubě ale zůstávají dva piloti. Únosci na Maltě požádali o azyl.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Rukojmí opouštějí unesené letadlo na maltském letištiVideo: AP

 
Článek

Maltská televize odvysílala záběry, na nichž je vidět, jak pasažéři scházejí ze schodů z letadla. „Bezpečnostní a záchranné operační týmy jsou v pohotovosti,“ ohlásil na Twitteru Muscat.

Server Malta Today informoval, že únosci jsou příznivci bývalého libyjského vůdce Muammara Kaddáfího, kteří pohrozili, že letadlo vyhodí do povětří.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Z uneseného letadla vystoupil muž se zelenou vlajkou podobnou té, jaká se používala za KaddáfíhoVideo: AP

Podle Reuters se jedná o Airbus A320 libyjské státní společnosti Afriqiyah. Stroj vzlétl ze Sabhá a směřoval do hlavního města Tripolisu.

Maltská televize TVM uvedla, že letoun přistál v 11.32. Na jeho palubě bylo 118 lidí včetně sedmičlenné posádky.

Libye je rozvrácená od povstání a svržení režimu Muammara Kaddáfího s intervenční pomocí Francie, Velké Británie a v menší míře i USA. Ani smrtí Kaddáfího na podzim 2011 občanská válka v zemi neskončila.

Související téma:

Foto: Profimedia.cz

Airbus A320. Ilustrační foto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám