Hlavní obsah

Koledníci okradli stařenku o šperky za deset tisíc

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

V převlečení za Mikuláše, čerta a anděla okradli tři pachatelé ve Skalici nedaleko českých hranic 91letou babičku o 45 eur (1200 korun) a zlaté šperky v hodnotě 380 eur (10 tisíc korun). Trojici zlodějů policie zadržela přímo při činu, nyní jim hrozí tři až osm let vězení.

Článek

Server tvnoviny.sk uvedl, že v pondělí v předvečer svátku sv. Mikuláše chodila trojice sourozenců vinšovat po městě. Devětadvacetiletý Lukáš byl převlečen za Mikuláše, jedenadvacetiletá Tatiana za čerta a nejmladší devatenáctiletá Sara za anděla.

Zazvonili u dveří 91leté důchodkyně, která je pustila dovnitř. Babička jim za mikulášské vinše dala pět eur (135 korun). To ale sourozencům nestačilo.

Trojice měla s sebou také tříleté dítě a požádala ženu, aby malému koledníkovi uvařila čaj. Sara v kostýmu anděla této chvíle využila a seniorce ukradla zmíněnou částku a zlaté šperky.

Policie ale zloděje zadržela už ve chvíli, kdy opouštěli byt. Trojice se totiž nezamlouvala všímavé sousedce, která policisty zavolala.

„Vyšetřovatel je obvinil z porušování domovní svobody a z přečinu krádeže. Zpracoval rovněž podnět na vazební stíhání na Lukáše a Tatianu, protože oba jsou v podmínce. Nejmladší Sara je vyšetřována na svobodě,“ uvedla trnavská policejní mluvčí Mária Linkešová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám