Hlavní obsah

Fico řekl novinářům, že jsou špinavé protislovenské prostitutky

– Bratislava
Právo, Ivan Vilček

Podle slovenského premiéra Roberta Fica někteří novináři záměrně poškozují slovenské předsednictví v Radě Evropské unie a jsou proto špinavé prostitutky. „Někteří z vás jsou špinavé protislovenské prostitutky a za tímto výrazem si stojím,“ řekl Fico ve středu na tiskové konferenci po zasedání slovenské vlády.

Foto: David W Cerny, Reuters

Robert Fico by měl stanout v čele už třetí slovenské vlády.

Článek

Předseda vlády žurnalisty kritizoval za to, že dali značný prostor bývalé zaměstnankyni slovenského ministerstva zahraničí Zuzaně Hlávkové, která obvinila resort, že některé akce v souvislosti se slovenským předsednictvím byly předražené. Novináři podle Fica pracují na principu jedna bába řekla.

„Není možné, abyste na denní bázi lhali a poškozovali slovenské předsednictví. Vy neinformujete, vy bojujete s touto vládou,“ uvedl Fico. Premiér se domnívá, že to není náhoda, ale cílený útok proti úspěšnému slovenskému předsednictví. Premiér poté odmítl odpovídat na otázky novinářů a z tiskové konference odešel.

Související téma:

Foto: Radovan Stoklasa, Reuters

Fico ohlásil výsledek voleb za velký úspěch pro stranu, ačkoli půjde možná o Pyrrhovo vítězství.

Hlávková odešla z ministerstva zahraničí a poukázala na údajně předražené akce k předsednictví. V této souvislosti se obrátila na Transparenty International Slovensko a podala podnět na úřad pro veřejné obstarávání, antimonopolní úřad a nejvyšší kontrolní úřad Slovenské republiky.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám