Hlavní obsah

V Ankaře byl kvůli hrozbě teroristických útoků vyhlášen zákaz shromažďování

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ankara

Úřady v Ankaře vyhlásily až do konce listopadu zákaz shromažďování. Stalo se tak poté, co je tajné služby varovaly před hrozícími útoky radikálů. Informovala o tom v úterý agentura Reuters. Turecká metropole byla v uplynulém roce častým terčem pumových atentátů. Ty měl na svědomí buď Islámský stát, nebo separatisté ze zakázané Strany kurdských pracujících (PKK).

Foto: Umit Bektas, Reuters

Demonstrace jsou v Ankaře až do konce listopadu zapovězeny.

Článek

„Na základě získaných informací jsme zjistili, že nelegální teroristické skupiny plánovaly útoky v naší provincii a už se na ně připravovaly,” uvedl v prohlášení úřad guvernéra. Cílem měla být podle něj veřejná shromáždění a demonstrace v provincii Ankara, tedy v oblasti metropole a okolních měst.

Zákaz bude platit až do 30. listopadu jako součást zákona o výjimečném stavu, zavedeném po neúspěšném pokusu o státní převrat z letošního července.

Ankara zažila krvavý atentát například loni 10. října, kdy zemřelo 103 lidí při sebevražedném útoku před začátkem mírového pochodu proti násilí mezi armádou a kurdskými separatisty. K útoku se nikdo nepřihlásil, turecké úřady však přiřkly vinu místním extremistům hlásícím se k Islámskému státu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám