Hlavní obsah

Ve francouzském Angers se utrhl balkón se studenty, čtyři zemřeli

Novinky, bok

Ve francouzském městě Angers, které leží asi 257 km jihozápadně od Paříže, se v sobotu krátce před půlnocí v jednom z domů zřítil balkón ve třetím patře. V tu chvíli se na něm nacházelo zhruba osmnáct studentů, kteří byli v bytě na oslavě. Nehoda si vyžádala životy čtyř z nich, dalších čtrnáct bylo zraněno.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Ve francouzském městě Angers se zřítil balkón se studenty Video: AP

 
Článek

Balkón ve třetím patře domu se zřítil zhruba ve 23.30 poté, kdy si na něj šli studenti zakouřit, a přitom i tancovali. Při pádu se postupně utrhly a zřítily balkóny i v nižších patrech, na těch v tu dobu ale naštěstí nikdo nebyl. Na místo nehody bylo povoláno celkem 70 záchranářů.

Starosta města Christophe Bechu v neděli na tiskové konferenci vyjádřil lítost nad celou tragédií. Jak uvedl, je sám v šoku, že si taková nehoda vyžádala život čtyř mladých lidí, kterým bylo kolem dvaceti let, cituje server deníku Daily Mail.

Čtrnáct studentů bylo převezeno s různými zraněními do místní nemocnice. „Někteří utrpěli vážná zranění, život žádného z nich ale není aktuálně v ohrožení,” uvedl Michel Pichon z univerzitní nemocnice v Angers.

Policie prošetřuje, co bylo příčinou pádu balkónu. Budova byla postavena v roce 2000 a před nedávnem prošla důkladnou rekonstrukcí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám