Hlavní obsah

U katedrály Notre Dame v Paříži chystaly tři ženy útok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Francouzská policie zadržela ve čtvrtek večer tři ženy, které podezírá z přípravy atentátu u pařížské katedrály Notre Dame, napsal server týdeníku Focus. Přípravu útoku potvrdil také francouzský ministr vnitra Bernard Cazeneuve.

Foto: Christian Hartmann, Reuters

Zadržení žen, podezřelých z přípravy atentátu, v Boussy Saint Antoine

Článek

„Ženy ve věku 39, 23 a 19 let byly zradikalizované, zfanatizované a s velkou pravděpodobností připravovaly násilný čin,“ řekl ministr. Policie je zadržela v Boussy Saint Antoine asi 30 kilometrů jihovýchodně od Paříže.

Při zatýkání jedna z žen napadla policistu nožem a zranila ho v oblasti ramene. Policista není v ohrožení života, potvrdil Cazeneuve. Útočnice byla postřelena.

Foto: Philippe Wojazer, Reuters

Voják na hlídce u pařížské katedrály Notre Dame

V neděli brzo ráno bylo nalezeno poblíž pařížské katedrály Notre Dame opuštěné auto naložené šesti plynovými lahvemi a jednou prázdnou. Vůz neměl poznávací značku a stál v oblasti, kde je parkování zakázáno. V autě se rovněž našly tři kanystry s naftou. [celá zpráva]

V souvislosti s vyšetřováním tohoto případu bylo zadrženo sedm lidí. Na jihu Francie byli zatčeni 34letý muž a 29letá žena. Tajné služby je údajně znají kvůli jejich napojení na radikální islámské hnutí.

O den později zatkli u městečka Montargis ve středofrancouzském departamentu Loiret muže a ženu ve věku 26 let.

"Jedná se o dva bratry a jejich družky," sdělil zdroj, který si nepřál být jmenován agentuře AFP.

Reklama

Výběr článků

Načítám