Hlavní obsah

U pařížské katedrály Notre-Dame stálo auto plné plynových bomb

– Paříž

Poblíž pařížské katedrály Notre-Dame bylo v noci na neděli nalezeno opuštěné auto bez registrační značky napěchované tlakovými lahvemi s plynem. Podle listu Le Figaro na místě zasahovala protiteroristická jednotka francouzské policie a bezpečnostní složky v souvislosti s případem zadržely několik lidí.

Foto: Francois Mori, ČTK/AP

Francouzský policista u katedrály Notre-Dame

Článek

„V autě nikdo nebyl, bylo opuštěné. Nádoby s plynem nebyly spojeny s žádnou rozbuškou ani jiným výbušným zařízením,“ citoval francouzský deník nejmenovaný zdroj blízký vyšetřování.

Podezřelý Peugeot 607 byl zaparkován na protějším břehu od katedrály. Strážci zákona v jeho kufru našli pět plných nádob s plynem a v prostoru pro posádku jednu prázdnou, napsal Le Figaro.

Podle starostky pátého pařížského obvodu Florence Berthoutové vyšetřovatelé v opuštěném autě nalezli také arabsky psaný zápisník. Vozidlo stálo přibližně dvě hodiny v aleji v turisticky exponované ulici Quai de Montebello, kde je parkování zakázáno. Bezpečnostní složky na něj upozornili kolemjdoucí.

Francie, kterou v poslední době stihla vlna teroristických útoků radikálů hlásících se k Islámskému státu, je v nejvyšší pohotovosti. Premiér Manuel Valls v úterý varoval, že „riziko teroru ještě nikdy nebylo tak vysoké“. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Teroristický útok v Nice má 85. oběť

Na následky zranění, které utrpěl před třemi týdny při útoku v Nice, ve čtvrtek zemřel další muž. Počet obětí teroristického útoku se tak zvýšil na 85, uvedla...

Výběr článků

Načítám