Hlavní obsah

Provoz na vídeňském letišti zasáhly technické problémy

– Vídeň/Praha

Vídeňské mezinárodní letiště se potýká s technickými problémy, kvůli nimž musely být dnes večer zrušeny či zpožděny desítky letů. Stovky cestujících tak na letišti uvázly, uvedla agentura APA.

Foto: Profimedia.cz

Vídeňské mezinárodní letiště

Článek

Z internetových stránek pražského letiště Václava Havla vyplývá, že byl zrušen let Austrian Airlines z Prahy do Vídně s odletem v 18:40 a spoj dopravců Austrian Airlines, Air Malta a Croatia Airlines z Vídně do Prahy s příletem v 18:00.

"Vzhledem k technickým potížím při přenosu letových dat mezi společnostmi Eurocontrol a Austro Control může docházet ke zpoždění či rušení letů," uvedlo vídeňské letiště na své facebookové stránce a doporučilo cestujícím, aby pro bližší informace kontaktovali své letecké přepravce.

Společnost Austro Control zajišťuje řízení letového provozu nad Rakouskem.

Zpožděny byly lety například z Benátek nebo Kolína nad Rýnem, neodletěla pak letadla z Vídně do Tunisu, Londýna či Curychu. Problémy se dotkly leteckých přepravců jako je Lufthansa, British Airways, LOT, Finnair nebo Turkish Airlines.

V současné době může na vídeňském letišti přistávat pouze omezený počet letadel. Mluvčí Austrian Airlines řekl, že pro cestující, kteří na letišti uváznou, bylo připraveno 500 lehátek.

Situace by měla v pondělí vrátit k normálu. "Bylo mi řečeno, že ten technický problém bude asi vyřešen ještě dnes večer," cituje APA mluvčího Austrian Airlines. "Dnes večer bude ještě panovat určitý chaos," dodal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám