Hlavní obsah

Silná bouře omezila dopravu v Chorvatsku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bouře a prudké deště vážně zkomplikovaly dopravu v Chorvatsku, především pak turistům směřujícím k moři. Špatné počasí omezilo dopravu nejen na silnicích, ale i na moři.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Podle agentury HINA zůstala uzavřena dálnice spojující hlavní město Záhřeb s pobřežím Jaderského moře. Neprůjezdné jsou i některé místní komunikace v okolí přístavu Rijeka.

Zastavena byla na několika místech i trajektová doprava spojující pevninu s chorvatskými ostrovy.

Předpověď na další dny slibuje již klidnější ráz počasí, v okolí Záhřebu se očekávají v pondělí teploty kolem 24 stupňů Celsia, v Rijece by mělo být 25 stupňů a jasno.

Silná průtrž v Makedonii

Prudké lijáky doprovázené poryvy větru se v noci na neděli prohnaly i makedonskou metropolí Skopje. Vyžádaly si životy 17 lidí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Makedonskou metropolí Skopje se prohnala silná průtržVideo: Reuters

Podle zprávy ministerstva vnitra ve městě během několika hodin napršela měsíční norma srážek. Ulice zablokovaly popadané stromy.

Úřady pohřešují šest lidí, 60 obyvatel hlavního města bylo se zraněním převezeno do nemocnice. Evakuováno z míst povodní bylo zatím tisíc lidí.

Anketa

Byli jste někdy na dovolené v Chorvatsku?
ano, několikrát
67,8 %
jednou
13 %
ne
19,2 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 4453 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám