Hlavní obsah

Otázkou není, zda dojde k atentátu v Británii, ale kdy, tvrdí londýnský komisař

Londýn

Komisař londýnské policie Bernard Hogan-Howe varoval v neděli v oficiálním policejním blogu před hrozbou teroristického útoku ve Velké Británii. Vzhledem k aktuální vlně teroristických útoků dal najevo velké obavy, že Británie bude příští obětí.

Foto: , Novinky

Článek

Komisař otevřeně napsal: „Hrozba je už dva roky na úrovni vážná a zůstane tam. To znamená, že útok je vysoce pravděpodobný. Jde o to, kdy k němu dojde, a ne zda.”

Dodal, že navzdory vysoké hrozbě, která trvá už dva roky, od brutální vraždy vojáka Leea Rigbyho z května 2013 k dalšímu útoku nedošlo, protože britský způsob života a britská kultura brání podobným útokům, jaké byly v Nice, v kostele v Normandii, v Bruselu či v Ansbachu.

Podle něj je společnost sjednocená v odhodlání porazit terorismus a sociální klima je tolerantní: „Nestigmatizujeme milióny britských muslimů, jejich hodnoty a víra zcela odmítají teroristické litanie nenávisti.“

Zmínil také dobrou spolupráci tajných služeb MI5 a MI6 s policií, která je výhodou při odhalování teroristických spiknutí. Upozornil i na to, že v zemi je přísný zákon na držení zbraní.

Hogan-Howe se vzhledem k útokům v dalších zemích i přes to všechno domnívá, že Spojené království se stane terčem atentátu.

Reklama

Výběr článků

Načítám