Hlavní obsah

Světoví politici vyjadřují soustrast s Orlandem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Francouzský prezident François Hollande nedělní útok v nočním klubu na Floridě, při kterém zahynulo 50 lidí, odsoudil a vyjádřil jménem Francie i francouzského lidu podporu americkým úřadům i občanům. Šéf německé diplomacie Frank-Walter Steinmeier na Twitteru uvedl, že je krveprolitím šokován. Jako brutální a zbabělý čin střelbu odsoudil i český premiér Bohuslav Sobotka.

Foto: Gonzalo Fuentes, Reuters

Francouzský prezident François Hollande

Článek

"Oplakáváme oběti. V myšlenkách jsme s našimi přáteli ze Spojených států," napsal Steinmeier.

Střelbou v Orlandu je zděšen britský premiér David Cameron.

Upřímnou soustrast rodinám obětí vyjádřil americký viceprezident John Biden, který je stejně jako prezident Barack Obama neustále informován o novém vývoji.

O „zdrcující zprávě" píše na Twitteru demokratická prezidentská kandidátka Hillary Clintonová, podle níž je střelba "hrůzným činem".

Podobného výrazu použil i republikánský kandidát Donald Trump. "Kdy to skončí? Kdy budeme tvrdí, chytří a ostražití?" zeptal se na Twitteru.

Střelec je "zvíře" a jeho násilný čin ukazuje, že "toto je nová tvář války proti teroru," řekl v rozhovoru se CNN floridský senátor Marco Rubio. Ocenil rovněž práci policistů, kteří zachránili životy lidí tím, že do klubu vtrhli a útok ukončili.

Odsouzení činu vyjádřil i premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám