Hlavní obsah

Čeští akrobaté při vystoupení na Slovensku spadli z osmi metrů

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Těžkým pádem skončilo vystoupení českého akrobatického páru Cirkusu Berousek Sultán ve slovenském městě Prievidza. Umělci Diego a Andrea spadli z osmimetrové výše a skončili se zraněními v bojnické nemocnici.

Nehoda českých akrobatůVideo: TV Markíza

 
Článek

„Byl to šok. On visel za pás a držel ji rukou. Ona se otočila, a jak ji chytl za ruku, vyklouzla mu a spadla. On se ji snažil chytit a spadl také,“ líčil čtvrteční dramatickou situaci manažer cirkusu Erik Berousek v televizi Markíza.

Vše se odehrálo před zraky diváků, kteří po pádu artistů oněměli hrůzou. Na místě zasahovaly posádky dvou sanitních vozů. „Pacient má zlomených několik obratlů: krční, bederní, hrudní a má luxační zlomeninu zápěstí,“ uvedl zástupce primáře Tomáš Bakoš.

Žena skončila s otřesem mozku a zlomeným nosem. Připouští, že asi měla zpocené ruce nebo se dostatečně nesoustředila, a proto došlo k nehodě. „Asi to byla moje chyba. Můj přítel mě chtěl zachránit a spadl také,“ uvedla.

Cirkus Berousek Sultán není součástí Národního Cirkusu Originál Berousek, potomci slavného rodu vedou o užívání názvu Berousek soudní spory.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám