Hlavní obsah

Manžel ukrajinské diplomatky pašoval šedesát tisíc balíčků cigaret

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)
Bratislava/Budapešť/Kyjev

V diplomatické poště se snažil propašovat manžel první tajemnice ukrajinské ambasády v Bratislavě téměř šedesát tisíc krabiček cigaret na území Evropské unie. Jak informovala slovenská média, ukrajinské ministerstvo zahraničí vzápětí stáhlo Oksanu Liščišinovou ze svého velvyslanectví v Bratislavě.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Případ řešila maďarská policie.

Článek

Manžel ukrajinské diplomatky byl v sobotu zadržen na ukrajinsko-maďarské hranici. Tvrdil, že v automobilu Volkswagen Transporter převáží diplomatickou poštu.

„Na žádost celníků, aby otevřel nákladní prostor, uvedl, že je tak ochoten učinit pouze v přítomnosti představitelů ukrajinského ministerstva zahraničí. Celníci nakonec automobil prohledali a našli v něm značné množství cigaret,“ konstatovala maďarská agentura MTI.

Podle informací médií doklad o tom, že muž převáží diplomatickou poštu, podepsala jeho vlastní manželka. Ukrajinský ministr zahraničních věcí Pavlo Klimkin vzápětí avizoval, že závěry z případu budou okamžité a na podobné činy platí nulová tolerance. Následně došlo k odvolání Liščišinové z diplomatického postu.

Reklama

Výběr článků

Načítám