Hlavní obsah

Nesmíte se mě dotýkat! Nové video ukazuje chaos o silvestrovské noci v Kolíně nad Rýnem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kolín nad Rýnem

Nové záběry zveřejněné v pondělí německou stanicí WDR přibližují silvestrovskou noc v Kolíně nad Rýnem, útoky skupiny mužů na ženy během odpalování petard i snahu policie zasáhnout. O videu informoval server listu The Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Hlavní nádraží v Kolíně nad Rýnem

Článek

Doposud nezveřejněné video ukazuje potyčky s mladými muži, kdy ženy opakovaně křičí: „Můj bože, nesmíte se mne dotýkat!“ S útočníky se potýká policie včetně těžkooděnců. Na zemi dohořívají prskavky a občas někdo odpálí rachejtli. Podle webu The Local jeden z policistů říká: „Nemůžeme to zvládnout“. Kolínská policie čelila po Silvestru kritice, že nepovolala posily.

Po silvestrovských oslavách bylo nahlášeno na 1100 případů sexuálního obtěžování a krádeží, ale u většiny z nich se nepodařilo najít pachatele, kterými byli podle svědků muži arabského nebo severoafrického původu.

Kolínská policie původně nezveřejnila rozsah útoků, ale pak k tomu byla pod tlakem okolností donucena. Ženy si stěžovaly, že je obklopily skupiny mužů, kteří je osahávali na prsou, hýždích i v klíně. Další je okrádali.

Tma, zmatek, neúspěšná policie

Bezpodmínečně byl v půlce dubna odsouzen jen 21letý Alžířan za krádež peněženky. [celá zpráva]

Další dva Alžířané dostali v jiném procesu půlroční podmíněný trest za krádež mobilu, protože se jim nepovedlo prokázat sexuální obtěžování. Zůstali ale ve vazbě, neboť budou vyhoštěni. [celá zpráva]

I pachatelé odsouzení v únoru dostali jen podmínečné tresty.

Sexuální obtěžování se nepovedlo prokázat. ”Prohlédli jsme přes 1100 hodin videozáznamů, ale kvůli špatným světelným podmínkám a zmatené situaci na místě můžeme vykázat jen málo vyšetřovacích úspěchů,” přiznal rozhlasové stanici WDR mluvčí státního zastupitelství Ulrich Bremer.

Většina pachatelů tak vyvázne bez trestu. [celá zpráva]

Naposled byl jeden pachatel dopaden na konci dubna v Kostnici, kde s komplicem kradli v obchodě cigarety a potraviny. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám