Hlavní obsah

Fico se poprvé objevil na veřejnosti, uctil padlé vojáky

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Slovenský premiér Robert Fico (51) se v pondělí zúčastnil slavnostní ceremonie u příležitosti 71. výročí konce druhé světové volky na bratislavském Slavíně. Bylo to vůbec poprvé, co se po operaci srdce objevil na veřejnosti.

Foto: David W Cerny, Reuters

Slovenský premiér Robert Fico

Článek

Předseda vlády položil věnec k památníku padlých rudoarmějců, podal si ruce s veterány a následně odjel. Jeho účast na slavnosti úřad vlády předem neavizoval.

Fico absolvoval 22. dubna operaci srdce. Podle dostupných informací mu voperovali dvojnásobný bypass. Z nemocnice byl propuštěn prvního května. Tři dny poté už nečekaně vedl zasedání vlády a zdržel se něco přes hodinu.

Kladení věnců na Slavíně je první oficiální veřejná akce, na které se po operaci objevil.

Související téma:

Foto: Francois Lenoir, Reuters

Robert Fico

V nejbližších dnech by předseda slovenské vlády měl odjet do lázní. Návrat k obvyklému způsobu života by mu měl zabrat asi dva měsíce.

Reklama

Související témata:

Související články

Slovenský premiér podstoupil operaci srdce

Slovenský premiér Robert Fico podstoupil v pátek ráno operaci v kardiologickém centru. Zákrok byl podle informací lékařů standardní a stav jednapadesátiletého...

Výběr článků

Načítám