Hlavní obsah

Fico zůstává v nemocnici, vláda požádá o důvěru bez něj

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Slovenský premiér Robert Fico (51) zůstává i nadále na pozorování v nemocnici. Nová koaliční vláda, která vzešla z březnových voleb, požádá v pondělí parlament o důvěru ve Ficově nepřítomnosti. Podle slovenských médií ho zastoupí místopředseda vlády Peter Pellegrini.

Foto: David W Cerny, Reuters

Robert Fico by měl stanout v čele už třetí slovenské vlády.

Článek

Fico byl hospitalizován ve čtvrtek, kdy musel zrušit naplánovanou cestu do Prahy. Podle slovenských médií šlo o akutní koronární syndrom, jak lékaři označují lehčí infarkt.

„Rodina premiéra si nepřeje, abychom poskytovali jakékoliv informace o jeho zdravotním stavu,“ uvedla mluvčí národního ústavu srdečních a cévních nemocí v Bratislavě Dobroslava Krajačičová.

Předsedu vlády třikrát denně navštěvují manželka Svetlana a syn Michal. Další návštěvy lékaři Ficovi zakázali. Pravděpodobně v souvislosti s  předložením programového prohlášení vlády do parlamentu ho však v pondělí navštívil ministr vnitra Robert Kaliňák.

Lékaři avizovali, že Fico bude muset v následujících týdnech zmírnit pracovní tempo, hlavně odpočívat a léčit se.

Související téma:

Foto: Francois Lenoir, Reuters

Robert Fico

Nová vládní koalice Směr-sociální demokracie, Slovenská národní strana, Most-Híd a Síť disponuje ve 150členném parlamentu 81 poslanci. Ke schválení programového prohlášení vlády a vyjádření důvěry vládě stačí 76 hlasů.

Reklama

Výběr článků

Načítám