Hlavní obsah

#OpBrussels: Anonymous slibují teroristům odplatu na síti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na internetu se objevilo video, jehož původci se hlásí k hackerské organizaci Anonymous. Počítačoví piráti hrozí teroristům za jejich útoky v Bruselu. Mluvčí na videu varuje, že Anonymous s útoky na teroristy a Islámský stát v kyberprostoru nepřestanou.

Anonymous slibují teroristům pomstu za atentáty v Bruselu

 
Článek

„Znovu útočí na naši svobodu. Takto to nemůže pokračovat,“ upozorňuje mluvčí a podobně jako po listopadových útocích v Paříži hrozí, že se Anonymous Islámskému státu pomstí.

Stejně jako po masakru v Paříži bude ničit internetové účty a stránky islámských fundamentalistů a vykrádat jejich peněžní účty.

„Příznivcům IS vzkazujeme toto: vystopujeme vás, najdeme vás. Jsme všude a je nás víc, než si umíte představit, takže se třeste,“ prohlašuje mluvčí Anonymous.

K aktivnímu odporu vyzývá ostatní: „Když zabíjejí nevinné civilisty v Belgii, útočí na všechny v Evropě. Musíme se bránit. Každý může přispět a my vás zveme, abyste se přidali k našemu boji.“

Anonymous vyhlásili válku Islámskému státu

Anonymous uvádějí, že od útoků v Paříži umlčeli „tisíce účtů na Twitteru přímo napojených na Islámský stát, tvrdě trestali IS na temné síti, nabourali se do jejich elektronického portfolia a ukradli teroristům peníze“.

Hnutí Anonymous

Anonymous je mezinárodní skupina hackerů bez pevné organizační struktury. Aktivisté se většinou zapojují do ad hoc "operací" různého druhu. Známá je především díky útokům na firmy, které vypověděly spolupráci kontroverznímu portálu WikiLeaks. Mezi terči hackerů byla například firma MasterCard.

Reklama

Výběr článků

Načítám