Hlavní obsah

Letadlu v Rusku se nepodařilo přistát a explodovalo. Zemřelo 62 lidí

Rostov na Donu
Aktualizováno

Při leteckém neštěstí na jihu Ruska zahynulo 62 lidí. Stroj Boeing 737 nízkonákladové společnosti Flydubai se zřítil během přistávacího manévru. Na palubě byli především turisté, kteří se vraceli z Dubaje. Po dopadu stroj explodoval a trosky začaly podle BBC hořet. Černé skříňky z letadla už byly nalezeny.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Nehodu letadla zachytil městský kamerový systémVideo: AP

 
Článek

První zprávy hovořily o 55 obětech. Stroj se zřítil kolem čtvrté hodiny ráno místního času asi 200 metrů od přistávací dráhy. V oblasti panuje velmi špatné počasí. V době nehody padal déšť se sněhem a foukal velmi silný vítr. Dispečeři některé spoje dokonce odklonili na jiná letiště.

Boeing před přistáním nad letištěm kroužil. Stroj se při explozi roztříštil, kousky letadla jsou až na přistávají dráze.

Podle serveru Ria Novosti se už podařilo najít černé skříňky, které zaznamenávají technické údaje i hovor pilotů v kabině.

Foto: Flightradar24.com

Trasa letadla z Dubaje do Rostova na Donu před pokusem o přistání

Na místo se sjelo asi 700 hasičů, vyšetřovatelé pátrají po černých skříňkách, které mimo jiné upřesní, co se před přistáním dělo v kokpitu.

Příčina neštěstí se šetří. V úvahu připadá špatné počasí, ale také chyba pilota či kombinace obojího.

Mezi oběťmi jsou především Rusové, mezi cestujícími ale byli i tři Ukrajinci, jeden Uzbek a jeden Ind. Podle jiných informací bylo Ukrajinců osm a Indové dva. Posádce velel Řek. Byla mezinárodní a kromě Řeka v ní byl Kolumbijec, Rus nebo Španěl.

Letiště je uzavřeno a plánované lety jsou odkloněny jinam.

Foto: Stringer, Reuters

Příbuzní cestujících se scházejí na letišti v Rostově na Donu

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám