Hlavní obsah

Mladý Polák měl useknout učitelce hlavu samurajským mečem

Právo, Pavol Minárik

Ze spáchání obzvlášť brutální vraždy je podezřelý mladý Polák Kajetan P. Ten měl useknout hlavu učitelce italštiny samurajským mečem a poté její tělo ve svém bytě zapálit. Žena byla zavražděna minulý týden. Ve středu Poláka zadrželi na ostrově Malta.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Polská policie vydala na 27letého muže evropský zatykač. Podle polské televize TVN24, která odkazuje na list Times of Malta, podezřelý při policejním zásahu v jednom z hotelů ve Vallettě nekladl žádný odpor. Do vlasti má být vydán do dvou týdnů.

Podle předběžných informací polské policie a prokuratury k vraždě došlo ve varšavském bytě 30leté učitelky. Její tělo měl poté Kajetan P. převézt do svého bytu na druhém konci města, kde ho zapálil. Poté uprchl. Tělesné ostatky ženy objevili až hasiči přivolaní k požáru.

O zadržení podezřelého informoval list Times of Malta na Twitteru

TVN24 uvedla, že podezřelý, který pracoval v knihovně, je sběratelem samurajských mečů a mezi svými známými se netajil obdivem k hrdinovi filmu Mlčení jehňátek. Po vraždě se měl krátce zdržovat v Německu a Itálii. Z Malty se údajně chtěl přesunout do severní Afriky. V případě odsouzení mu podle televize hrozí doživotí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám