Hlavní obsah

Pětadevadesátiletý muž v Maďarsku zabil svou manželku

Právo, Ivan Vilček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Budapešť

V maďarském městě Tata byl v pátek zatčen jeden z nejstarších vrahů. Pětadevadesátiletý József T. zavraždil manželku. Jak informovala webová stránka police.hu, ženu našli zavražděnou v rodinném domě. Přivolaný lékař zjistil, že se jednalo o násilnou smrt.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Policie na místě zadržela 95letého Józsefa T., který byl obviněn z vraždy,“ uvedl server maďarské policie. Žádné další podrobnosti však policie nezveřejnila.

Podle maďarských médií byl doposud nejstarším vrahem na světě 88letý Herbert Powell z Velké Británie, který v roce 2007 zavraždil svou 86letou manželku.

Nejstarší kleptomanka

V Maďarsku mají i nejstarší kleptomanku. Devětaosmdesátiletá Gizella Bodnárová byla loni v září zadržena při krádeži ve městě Hajdúszoboszló. Loni v červenci odcizila peněženku z rodinného domu v obci Kóny. Bodnárová má na svědomí asi dvě stovky krádeží.

Poprvé stanula před soudem v roce 1953. Za svůj život byla odsouzena celkem sedmnáctkrát a ve vězení strávila přes dvacet let. Celkově byla odsouzena dokonce k 40 letům vězení, pětkrát ji ale zachránila amnestie, někdy zase byla propuštěna pro dobré chování.

Bodnárová už jako dítě okrádala spolužáky, učitele i sousedy. Přezdívku Létající Gizi získala kvůli tomu, že v 50. a 60. letech často využívala tehdy levné vnitrostátní lety, aby co nejdříve zmizela z místa činu a vrátila se do Budapešti, kde bydlela. V současnosti jezdí „na akce“ raději vlakem, protože jako důchodkyně může jezdit zdarma.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám