Hlavní obsah

Zeman podpořil Fica: Jsi jedinou osobností levice ve střední Evropě

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Podporu slovenskému premiérovi Robertu Ficovi vyslovil v pátek v Bratislavě český prezident Miloš Zeman. Hlava ČR na konferenci Ficových sociálních demokratů s podtitulem Bez škrtů a blíž k lidem o Ficovi prohlásila, že je jedinou levicovou osobností ve střední Evropě. Na Slovensku vrcholí kampaň před březnovými volbami.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Český prezident Miloš Zeman

Článek

„Možná budu obviněn z vměšování se do slovenských vnitřních záležitostí. Nicméně, dovol mi, abych nikoli jako prezident České republiky, ale jako tvůj přítel popřál úspěch straně Směr v nadcházejících volbách,“ řekl Zeman Ficovi.

Do publika dodal: „Mohl bych říct, že váš premiér Robert Fico je nejvýraznější osobností středoevropské levice, ale budu realistický a řeknu, že Robert Fico je jedinou osobností středoevropské levice.“

Foto: Milan Malíček, Právo

Slovenský premiér Robert Fico

Všichni jsme Gogo

Zeman vyčetl levici, že si pravicí a extrémní pravicí nechala ukrást téma obrany národních zájmů a obrany evropských hodnot. V té souvislosti zopakoval svůj odpor k muslimským migrantům.

„Socialisté byli vždy internacionalisty v tom smyslu, že vítali migranty z kulturně podobných oblastí. Migranty, kteří se dokázali adaptovat, chcete-li asimilovat. U slova migrace zapomínáme na jedno adjektivum, a to je islámská migrace. Ta není integrovatelná a není asimilovatelná do evropské kultury,“ uvedl Zeman, podle něhož migrační politika EU selhala.

„Angela Merkelová kdysi pozvala Syřany do Německa. Od té doby jsou všichni migranti Syřany. To je jako ve filmu Čtyři vraždy stačí, drahoušku: všichni jsme Gogo,“ prohlásil Zeman.

Fico následně voličům slíbil, že pokud ho udrží ve vládě, nikdy nedovolí, „aby nám někdo diktoval, že máme navozit na Slovensko migranty“.

Související téma:

Foto: Francois Lenoir, Reuters

Robert Fico

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám