Hlavní obsah

Kvůli obavám z teroru Itálie vyhostí makedonského imigranta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řím

Italské úřady se rozhodly vyhostit makedonského imigranta, žijícího v zemi od roku 1998, kvůli obavám, že by se mohl uchýlit k teroristické činnosti. Muž podle italského ministra vnitra Angelina Alfana udržoval styky s vahábistickými islamisty z Balkánu, kteří projevují krajní nepřátelství vůči „západním zvykům a tradicím”.

Foto: Maurizio Degl'Innocenti, ČTK/AP

Italská policie. Ilustrační snímek

Článek

Alfano ve středu podle agentury ANSA oznámil, že deportaci nařídil z preventivních důvodů. Devětatřicetiletého Ljimaniho Redjepa, který prý věrně dodržuje salafistickou doktrínu, zadržela policie ve středu v jeho bytě v severoitalském městě Treviso.

Redjep například odmítl podepsat petici umírněných italských muslimů vyjadřující solidaritu Francii kvůli listopadovým teroristickým útokům a odsuzující tyto atentáty.

Související téma:

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Redjepův nezletilý syn dokonce ve škole masakr schvaloval a prohlašoval, že je načase vyrazit do Říma, zavraždit papeže a vzdávat hold radikálnímu Islámskému státu.

Reklama

Výběr článků

Načítám