Hlavní obsah

Ve Francii obvinili muže z více než třech desítek znásilnění či pokusů o ně

Paříž

Celkem 33 znásilnění či pokusů o něj má údajně na svědomí muž, kterého francouzská policie vypátrala na základě vzorků DNA a ve středu obvinila. Násilné sexuální delikty, z nichž je čtyřicátník viněn, se přitom staly v lese na pařížském předměstí už v letech 1995 až 2001, informovala agentura AFP.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Francouze z města Corbeil-Essonnes v metropolitní oblasti Paříže policie odhalila na základě stop DNA zanechaných na obětech, které porovnala s databází pachatelů trestných činů, v níž našla tři jeho bratry.

Podezřelého policie následně zatkla v pondělí v Roubaix nedaleko severofrancouzského Lille, a to poté, co se do země vrátil z Alžírska. Podle prokurátora muž vinu nepopírá, ale prý si ani nevzpomíná, že by činy spáchal.

Obvinění podezřelého dává naději na uzavření jednoho z největších nevyřešených případů ve Francii posledních let. Šest let docházelo k přepadávání a znásilňování starších žen v lesíku Sénart na jihovýchodě Paříže.

Útočník ženy napadal z mopedu a při znásilnění měl na hlavě vždy přilbu. Případ se dosud nedařilo vyřešit a kriminalisté jej v roce 2005 odložili. Znovu se jím začali zabývat až v loňském roce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám