Hlavní obsah

V Rakousku zadrželi mladou Švédku, která plánovala jet do Sýrie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vídeň

Rakouská policie v sobotu zadržela sedmnáctiletou švédskou dívku, která měla v úmyslu odcestovat do Sýrie. Podle policejního mluvčího Romana Hahslingera byla dívka, jejíž jméno nebylo zveřejněno, zadržena večer na vídeňském nádraží Westbahnhof. Nyní je v policejní vazbě.

Foto: Reuters

Poničená budova strany Baas v syrské Rakce, kterou využíval Islámský stát.

Článek

Dívka prý policistům řekla, že měla v plánu setkat se ve Vídni se svou přítelkyní a poté pokračovat v cestě do Sýrie.

Švédský deník Expressen informoval, že dívka zmizela ve středu. Podle její rodiny se radikalizovala a příbuzní měli obavy, že má v plánu odcestovat do Sýrie, aby se tam připojila k radikálům z hnutí Islámský stát.

Z Rakouska odjely do Sýrie zřejmě i dvě nejznámější Evropanky, které se přidaly k Islámskému státu. Sedmnáctiletá Samra Kesinovičová a o dva roky mladší Sabina Selimovičová se do Sýrie vydaly loni v dubnu. Zřejmě jsou obě mrtvé. Selimovičová zemřela loni v prosinci během bojů, Kesinovičová byla podle rakouských médií ubita, když se pokoušela uprchnout ze syrského města Rakka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám