Hlavní obsah

Charlie Hebdo na atentáty reaguje obrázkem muže s šampaňským

Paříž

Francouzský satirický časopis Charlie Hebdo na titulní stránce svého středečního vydání reaguje na páteční pařížské teroristické útoky, které si vyžádaly 129 obětí a stovky zraněných. Obrázek dnes zveřejnila řada francouzských serverů. Redakce časopisu se stala terčem lednového atentátu islamistů, při kterém zahynulo 12 lidí.

Foto: Profimedia.cz

Titulní strana nového vydání Charlie Hebdo

Článek

Na obálce je na červeném pozadí obrázek tančícího muže popíjejícího ze sklenice šampaňské, které poté vytéká z jeho prostříleného těla na zem. "Oni mají zbraně. Kašleme na ně. My máme šampaňské!" říká text u karikatury.

Jediná odpověď teroristům může znít tak, že teror, který se pokouší rozšířit, k ničemu není, citoval francouzský deník Libération ze středečního úvodního článku v časopisu Charlie Hebdo.

Foto: Profimedia.cz

Titulní strana nového vydání Charlie Hedbo

Další obsah vydání zatím není znám, redakce ale na svých internetových stránkách uvedla, že těžištěm budou právě páteční atentáty.

Redakce satirického týdeníku byla terčem atentátů v lednu toho roku. Zemřelo při nich 12 lidí, většina byli členové redakce. Obětí byl mimo jiné i šéfredaktor. Časopis ale nepřestal vycházet.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám