Hlavní obsah

Rumun, který převážel v zamčené dodávce migranty, dostal v Rakousku dva roky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vídeň

Vídeňský soud poslal na dva roky do vězení rumunského převaděče, který byl zadržen, když v dodávce bez větrání převážel 24 mladých afghánských uprchlíků, kteří málem zemřeli udušením. Nepodmíněný trest je pravomocný, protože odsouzený otec šesti dětí po konzultaci se svou obhájkyní rozsudek přijal, informovala agentura APA.

Foto: Ivan Vilček , Právo

Rakouští policisté kontrolují dodávku v Nickelsdorfu. (ilustrační foto)

Článek

Třicetiletý Rumun mladíky ve věku 16 až 20 let převážel v noci na 1. září, když dodávku Citroën Jumper s rumunskou poznávací značkou zastavila policejní hlídka ve Vídni. Řidič při kontrole uprchl, ale byl rychle dopaden.

Policii byl vůz podezřelý, protože se jí zdál být přetížený a na dveřích byla nápadná přivařená petlice se zámkem. Posuvné dveře byly svařené i zevnitř a okna byla zamřížovaná a rovněž svařená. Uprchlíci byli natěsnáni do prostoru o délce 3,35 metru, šířce 1,75 metru a výšce 1,8 metru. Někteří z nich už byli kvůli nedostatku kyslíku v bezvědomí.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Před vídeňským zemským soudem řidič vypověděl, že dostal zadání na cestu z Maďarska do Francie. Bylo mu prý řečeno, že v nákladním prostoru je asi pět pracovníků, které musí vzít s sebou a nemá si jich všímat. Zjevnou přetíženost vozu si prý vysvětloval tím, že převáží také stavební materiál a cement.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Nákladní vůz s mrtvými uprchlíky ve východním Rakousku Video: Reuters

Odsouzený měl podle APA štěstí, že nikdo nepřišel o život.

Drama se odehrálo jen několik dní poté, co byla na východorakouské dálnici A4 objevena odstavená dodávka se 71 mrtvými běženci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám