Hlavní obsah

Bulharská policie varuje lovce, aby si nespletli zvěř s uprchlíky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sofie

Bulharská policie vyzývá všechny místní lovce pohybující se zejména na jihovýchodě země ke zvýšené obezřetnosti. Mají dát pozor, aby omylem nezastřelili některého z uprchlíků, kterým se - byť v omezené míře - podaří překročit hranici. Informovala o tom agentura AFP.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

"Lovci byli obzvláště varováni, aby se nezaměřovali na cíl, který není jasně identifikovaný, a aby nestříleli na původ hluku v lese, protože by to mohli být lidé, a ne zvěř," napsala AFP s odvoláním na bulharský lovecký svaz.

Lovcům je zároveň doporučováno, aby v případě nezvyklého výskytu lidí v lese raději přivolali policii.

Policie už má jeden život na svědomí

V polovině října byl v pohraniční oblasti náhodně zastřelen afghánský uprchlík policejní hlídkou, jež se snažila zastavit pět desítek migrantů, kteří od hranice s Tureckem ušli už asi 30 kilometrů.

Zatím však nebyly hlášeny podobné incidenty, do kterých by byli zapleteni lovci.

Obyvatelé příhraničních regionů pravidelně hlásí překračování hranice migranty, kteří se snaží přejít přes Bulharsko, aniž by se registrovali, aby se nezdržovali na své cestě do vysněného cíle, kterým je hlavně Německo.

Reklama

Související články

Bulharsko nasadí na hranice s Řeckem armádu

Bulharsko na hranice s Makedonií a Řeckem nasadí armádu, oznámilo tamní ministerstvo obrany. Bulharsko sice nepatří k hlavním tranzitním zemím, kudy běženci...

Bulharští pohraničníci zastřelili migranta

Bulharští pohraničníci u hranic s Tureckem zastřelili běžence, který ve skupině několika desítek uprchlíků překročil hranice do země. V noci na pátek to uvedla...

Výběr článků

Načítám