Hlavní obsah

Čech, který ve Vídni umlátil muže kamenem, si odsedí sedm let

Vídeň
Aktualizováno

Vídeňský soud poslal na sedm let za mříže 28letého Čecha, jenž po Vánocích ve vinném sklepě ve vídeňské městské části Floridsdorf utloukl kamenem velikosti pěsti svého známého.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Ilustrační foto

Článek

Muž se k činu nejdřív přiznal vězeňské psycholožce a poté úřadům. Zadržen byl původně kvůli majetkové trestné činnosti v Česku. Informovala o tom agentura APA.

Nebýt vrahova přiznání, pravděpodobně se o jeho brutálním činu nikdo nedozvěděl.

Osmkrát trestaný

Čech byl zadržen letos 27. února ve Vídni, protože ho české úřady hledaly kvůli majetkovému deliktu. V minulosti už byl v Česku soudně trestán osmkrát.

Ve vydávací vazbě se zadržený 4. března psycholožce svěřil, že mezi Vánocemi a Novým rokem zabil jiného muže. Při vyšetřování pak policisty zavedl na místo činu a ukázal jim mrtvé tělo, které ukryl pod stavebním materiálem v nedaleké úžlabině.

Osudová hádka 

Vrah a jeho oběť žili ve Vídni jako bezdomovci a poznali se v charitativním zařízení pro lidi bez domova. Spřátelili se a loni v prosinci spolu několikrát přespali v opuštěném vinném sklepě na vídeňské ulici Wagramer Strasse.

Osudného večera se pohádali a navzájem se uráželi. Čech vypověděl, že Slovákovi dal nejdřív facku, načež ten popadl nůž a zranil ho na noze.

"Tak jsem vzal nejbližší kámen a dvakrát ho udeřil do hlavy," uvedl obžalovaný, jemuž hrozilo až desetileté vězení, do protokolu. Připustil, že se cítí vinen, ale tvrdil, že konal v sebeobraně ze strachu, že bude znovu bodnut. K tomu soud přihlédl jako k polehčující okolnosti.

Reklama

Související články

Kauza Pandury: v Rakousku padla dvě obvinění

Rakouské úřady obvinily dva lidi v souvislosti s údajnou korupcí při nákupu obrněných vozidel Pandur pro českou armádu. Ve středu to napsal slovenský deník Sme...

Výběr článků

Načítám