Hlavní obsah

Žena přežila pád s poškozeným padákem, manžela viní z pokusu o vraždu

Novinky, bok

Instruktorka a zkušená parašutistka Victoria Cilliersová z Anglie před měsícem zažila volný pád při seskoku poté, co se jí neotevřel padák. Dopad na zem přežila, i když s vážnými zraněními. Policisté mluví o sabotáži poté, co zjistili hrubé závady na padáku. Obviněný je manžel, seržant britské armády.

Foto: Profimedia.cz

Letiště Camp Netheravon v Anglii, kde se neštěstí stalo.

Článek

Devětatřicetiletá Victoria může mluvit doslova o zázraku, že pád z výšky téměř kilometr a půl přežila poté, co se jí neotevřel hlavní padák, a záložní pouze částečně. Díky tomu ale dokázala alespoň trochu zmírnit dopad na zem.

I tak skončila v nemocnici s vážnými zraněními, včetně zlomené páteře, několika žeber, klíční kosti a také se zlomenou nohou.

Při vyšetřování vyplynulo, že hlavním důvodem, proč se jí padák neotevřel, byla absence některých součástek (spojovací lemovky), které pomáhají při jeho otevírání. Po prvotním vyšetřování byl zadržen její manžel Emile Cilliers, člen britské armády. Policie ho obvinila z pokusu o vraždu. Zjistila, že žena si padák půjčila, protože nemohla použít svůj. Manžel jej v půjčovně na letišti vyzvedával.

Závadu na padáku zkoumali armádní odborníci i členové parašutistické organizace. Dvojí selhání, ke kterému došlo, označili jako záměrné poškození, které jen těžko mohlo být náhodné.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám