Hlavní obsah

Alice, nebo Charlotte? Británie čeká na jméno nejmladší princezny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn
Aktualizováno

Británie čeká na oznámení jména novorozené dcery prince Williama a jeho manželky vévodkyně Kate, podle posledních informací médií se však dočká nejdříve v pondělí. Podle bookmakerů jsou favorizovanými jmény Alice a Charlotte, za nimi Olivia, Elizabeth a Victoria, uvedl v neděli web stanice BBC. Dříve se mezi spekulacemi a bookmakery navíc citovala i jména Diana, Eleanor a Alexandra.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Nejmladší britská princezna odjela z porodnice už v sobotu večerVideo: Reuters

 
Článek

Britská média očekávají brzké oznámení jména princezny, ale podle informací zpravodajů u královského dvora to v neděli už nebude.

Vévodkyně byla v sobotu kolem šesté ráno převezena do nemocnice Svaté Marie s porodními bolestmi. Porod probíhal normálně, informovala nemocnice po přijetí rodičky. Dvaatřicetiletý princ svou třiatřicetiletou manželku do nemocnice doprovodil. [celá zpráva]

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Královský pár ukázal svého potomkaVideo: Reuters

Už v sobotu večer opustila nejmladší britská princezna porodnici. Pro vévodkyni Kate a novorozeně si do porodnice přijel sám osobně princ William. Před porodnicí pak poprvé světu ukázali své druhorozené dítě.  [celá zpráva]

Foto: Suzanne Plunkett, Reuters

Nejmladší britská princezna, jejíž jméno zatím rodiče neprozradili

Foto: Neil Hall, Reuters

Vévodkyně Kate a princ William se svou novorozenou dcerou

Narození dcery Williama a Kate vyvolalo u mnoha Britů nadšení, zaplnilo první stránky většiny nedělních listů a některé londýnské pamětihodnosti jako Tower Bridge se pomocí nového osvětlení zbarvily do růžové barvy. V pondělí v 15:00 SELČ (14:00 místního času) bude v Londýně na počest novorozené princezny vypáleno přes stovku dělových salv, 41 z Hyde Parku a 62 z hradu Tower.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Londyn Video: Reuters

Reklama

Výběr článků

Načítám