Hlavní obsah

Americký konvoj dorazil na domovskou základnu v Bavorsku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vilseck

Konvoj americké armády po přejezdu České republiky ve středu dokončil svoji cestu na domovskou základnu v bavorském Vilsecku. Američtí vojáci se vraceli z vojenského cvičení v Pobaltí. Přesunem, při němž učinili množství zastávek, chtěli před ruskou hrozbou demonstrovat podporu spojencům z NATO.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Americký konvoj dorazil na domovskou základnu v BavorskuVideo: Reuters

 
Článek

„Naše jednotka cvičila v Estonsku, Lotyšsku, Litvě a Polsku. Ujistili jsme tam naše partnery o našem spojenectví. Význam posílení vztahů podtrhuje dnešní návrat 3. eskadrony 2. jízdního pluku, který právě dokončil svůj 1836 kilometrů dlouhý pozemní přesun z Pobaltí,“ prohlásil velitel pluku plukovník John Meyer.

Přesunu se ve vozidlech Stryker či Humvee účastnilo okolo 500 příslušníků, kteří se podíleli na cvičení NATO Atlantic Resolve.

BEZ KOMENTÁŘE: Odjezd amerického konvoje z ČRVideo: Jan Švábek, Právo

Prohlídka americké vojenské techniky v pražských kasárnáchVideo: Novinky

Američané učinili několik zastávek také v České republice, kterou projeli ve třech kolonách, jež se spojily v Praze.

Průjezd kolony vyvolal názorové rozmíšky mezi příznivci a odpůrci. Ti ale nakonec byli v menšině. Po celé trase konvoj od neděle vítaly tisíce lidí. Jenom do ruzyňských kasáren přišlo za vojáky a jejich technikou až 20 tisíc lidí. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám