Hlavní obsah

Kočovníci si za státní grant postavili velkopěstírnu konopí

Právo, znk

Kočovníci ve Walesu, kteří od úřadů získali desítky miliónů korun na vylepšení tábora, použili peníze ke stavbě pěstírny konopí. Ve městě Merthyr Tyfdil v roce 2011 dostali vládní grant 1,3 miliónu liber (48 miliónu Kč), aby tábor zkulturnili a postavili společenské centrum pro 120 obyvatel.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

Policie, která v táboře Glynmill  provedla razii, ale odhalila operaci, která mohla za rok vynášet až 250 tisíc liber. Konopí vysázeli na ploše hektaru. Policie zadržela 16 osob za pěstování konopí a tři další za jiné přestupky.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Můj vzkaz komukoli, kdo pěstuje konopí: Je jen otázkou času, než vás najdeme, ať jste kdekoli,“ varoval vrchní inspektor.

Úřady podle listu The Daily Telegraph udeřily po oznámení anonyma, že kočovníci v obchodě nakoupili velké množství kompostu a zahradnického nářadí. „Utratila se spousta peněz, aby si to tam vylepšili, a oni toho zneužili a přeměnili to na továrnu na konopí,“ postěžoval si jeden z obyvatel městečka.

Reklama

Výběr článků

Načítám