Hlavní obsah

Kočovníci si za státní grant postavili velkopěstírnu konopí

Právo, znk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kočovníci ve Walesu, kteří od úřadů získali desítky miliónů korun na vylepšení tábora, použili peníze ke stavbě pěstírny konopí. Ve městě Merthyr Tyfdil v roce 2011 dostali vládní grant 1,3 miliónu liber (48 miliónu Kč), aby tábor zkulturnili a postavili společenské centrum pro 120 obyvatel.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

Policie, která v táboře Glynmill  provedla razii, ale odhalila operaci, která mohla za rok vynášet až 250 tisíc liber. Konopí vysázeli na ploše hektaru. Policie zadržela 16 osob za pěstování konopí a tři další za jiné přestupky.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Můj vzkaz komukoli, kdo pěstuje konopí: Je jen otázkou času, než vás najdeme, ať jste kdekoli,“ varoval vrchní inspektor.

Úřady podle listu The Daily Telegraph udeřily po oznámení anonyma, že kočovníci v obchodě nakoupili velké množství kompostu a zahradnického nářadí. „Utratila se spousta peněz, aby si to tam vylepšili, a oni toho zneužili a přeměnili to na továrnu na konopí,“ postěžoval si jeden z obyvatel městečka.

Reklama

Výběr článků

Načítám