Hlavní obsah

Odpravili vlastního. Vzdávající se policista, kterého dorazili na zemi, byl muslim

– Paříž

Atentátníci, kteří vystříleli redakci satirického týdeníku Charlie Hebdo, nešetřili ani lidi arabského původu a muslimy. Na útěku chladnokrevně zavraždili i zasahujícího policistu Ahmeda Merabeta, i když ten je už nijak neohrožoval a dával najevo, že se vzdává.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Střílející útočníky natočil svědek z oknaVideo: Reuters

 
Článek

Merabet byl jedním z hlídkujících neozbrojených policistů, kteří přijeli jako první na místo činu. I když pro ně nepředstavoval hrozbu, zraněný ležel na chodníku, vyběhli z auta, dorazili ho ranou do hlavy a vrátili se k vozu.

Merabet sloužil v jedenáctém okrsku. Byl na hlídce a byl poslán k redakci Charlie Hebdo, když policie přijala první telefonát o střelbě v budově.

Merabet sloužil v jedenáctém okrsku. Byl na hlídce a byl poslán k redakci Charlie Hebdo, když policie přijala první telefonát o střelbě v budově.

Podle policejních odborů po něm zůstala žena.

Byl muslim stejně jako útočníci. Korán přitom zakazuje zabíjet jiné muslimy.

Zavražděný policista Ahmed Merabet

Atentátníci, kteří se narodili v Paříži přistěhovalcům z Alžírska, také zastřelili korektora Mustaphu Ourrada, který se narodil v Alžírsku. Byl to sirotek kabylského (berberského) původu.

Když mu bylo dvacet, přestěhoval se do Paříže, kde se chtěl věnovat psaní. V Paříži dal dohromady vydavatelství, ale využíván byl především pro své mimořádné jazykové znalosti jako korektor. Oceňována byla jeho erudice, i když znalosti získal především sebevzděláváním, a schopnost sebeironie.

Reklama

Výběr článků

Načítám